Spinazie-ricotta cannelloni met rauwe ham en pijnboompitten

Dit is een simpel gerecht, dat je makkelijk doordeweeks zou kunnen maken.(50min) Lekker met een groene salade en/of Italiaans brood (ciabatta/ focaccia)

Wat heb je nodig: (2 personen)

Cannelloni met een vulling van spinazie, ricotta, rauwe ham en pijnboompitten.

Cannelloni met een vulling van spinazie, ricotta, rauwe ham en pijnboompitten.

Voor de cannelloni met vulling:

  • 1 ei
  • 8 stuks cannelloni (groot)
  • olijfolie
  • 150 gr ricotta
  • 180 gr Italiaanse rauwe ham
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • 150 gr verse spinazie
  • 1 el verse bladpetereselie
  • 1,5 el verse basilicum
  • 3 el pijnboompitten
  • zout en peper

Voor de tomatensaus:

Let op!je hoeft hier waarschijnlijk maar de helft van te gebruiken, de rest mag je invriezen om deze vervolgens een ander keer te gebruiken als basis voor pastasaus.

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 uien
  • 2 kleine teentjes knoflook

Hoe maak je het:

-Verwarm de oven voor op 170 graden.

-Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan (zonder boter, eventueel een snufje zout)

-Rasp de Parmezaanse kaas, hak de kruiden en klop de eieren los in een kommetje. Snijd de rauwe ham in stukken.

-Breng in een pan water aan de kook en blancheer hierin de spinazie 1 minuut. Meng de ricotta, de Parmezaanse kaas, de rauwe ham, pijnboompitten en de kruiden (bewaar een halve el basilicum voor de tomatensaus) door de losgeklopte  eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

-Vul de Cannelloni met een lepeltje of een slagroomspuit, met het spinaziemengsel, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met een beetje met boter (vloeibaar) . Strooi er wat  Parmezaanse kaas overheen. Bak ze ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht opgebold en een beetje krokant zijn.

-Hak ondertussen de knoflook en de ui fijn, en fruit deze in olijfolie. Daarna de tomaten erbij, als het bijna kookt op laag vuur laten pruttelen.

-Roer, als de cannelloni klaar zijn, de verse basilicum door de warme tomatensaus. Serveer de pasta met de saus op een mooi groot bord.

Smakelijk eten!

Advertenties

3 comments

  1. Ha Dewi ik heb de spinazie ricotta cannelloni gemaakt. Heerlijk is het. Goede verhoudingen . Sausje is lekker zacht. 9 sterren
    Heb 3x gemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s