Thaise maaltijdsalade met biefstuk peultjes en komkommer

Wat heb je nodig: (2personen) IMG_0981

  • 1/2 limoen of limoensap
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1/2 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 rode ui
  • 200 gr peultjes (of sugarsnaps)
  • 1/2 komkommer
  • verse koriander
  • 300/400 gr biefstuk of ossenhaas (op kamertemeratuur)
  • 1/2 el zonnebloemolie of olijfolie
  • eventueel cassave kroepoek

Hoe maak je het:

-Meng het limoensap, de suiker, vis- en sojasaus in een kom tot een dressing.

-Snijd de rode peper in reepjes en roer door de dressing.

-Snijd de ui helften in flinterdunne plakjes en voeg toe.

-Kook de peultjes of sugar snaps 2 minuten in kokend water. Ze moeten nog een β€˜bite’ hebben! Giet af in een zeef en spoel af met koud water.

– Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een eetlepel. Snijd de helften in plakjes.

-Meng de komkommer, peultjes en koriander in een schaal, verdeel dit daarna over de 2 borden, en schep de dressing hier overheen (bewaar een klein beetje nat van de dressing)

-Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en grill het vlees in 4-5 minuten medium.

-Keer halverwege. Laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan met een scherp mes in dunne plakjes.

-Leg deze plakjes op de salade, nog wat fressing over de biefstukplakjes en het gerecht is klaar. Lekker met Cassave kroepoek!

Smakelijk eten!

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s