Paas soep met ei&kip

Het is bijna Pasen, dus tijd voor een Paas gerecht: Een stevige gele (maaltijd)soep met ei en kip, hoeveel ‘Pasen’ wil je hebben?

Wat heb je nodig: (2 personen) IMG_0990

  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillion tablet
  • 1 kipfilet van ongeveer 150-200 gram
  • 1 kleine aardappel
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 theelepel hot curry poeder
  • optioneel handje vol mais
  • verse petereselie of selderij

Zo maak je het:

-Kook het ei hard in 8 minuten, en laat het ei schrikken met koud water.

-Breng het water aan de kook. Zodra deze kookt de kip er in en het bouillionblokje erbij en laat deze 15 minuten koken.

-Snij ondertussen de ui, knoflook, aardappel en de paprika fijn.

-Haal de kip uit de pan en snij deze in stukjes.

-Doe de bouillion in een schaal of bakje, want de pan heb je nodig om de soep te gaan maken.

-Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook met kerriepoeder.

-Na het fruiten mogen de stukjes aardappel, paprika en de mais in de pan, bak dit een minuutje mee.

-Boullion erbij, aan de kook brengen en 10 minuten op klein laten pruttelen.

-Pel het hardgekookt ei en snij deze doormidden.

-Bak de kip met zout, peper en hot curry 2 minuten in een koekenpan,

-Haal de soep van het vuur, laat deze een minuut staan en blend de soep.

-Doe de soep in een soepkom of soepbord. Leg een half ei per kom/bord in de soep en strooi de kip er overheen.

-Maak de soep af met wat verse petereselie of selderij IMG_0989

Eet smakelijk, en fijne paasdagen!

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s