Knoflookspaghetti met chiligamba´s

Een simpele pasta voor als je niet veel tijd hebt om te koken, of als je gewoon zin hebt in iets simpels! Neem een groentevol soepje vooraf of serveer hier een groene salade bij.

Dit heb je nodig: (2 personen)

Knoflook spaghetti met chili gamba's

Knoflook spaghetti met chili gamba’s

  • 1 teentje knoflook
  • 12 of 14 gamba’s
  • 200 gram spaghetti
  • olijfolie
  • 1 rode peper of chili peper uit een molen
  • hand vol verse petereselie
  • citroen

Zo maak je het:

-snij de rode peper in stukjes, en halveer de knoflook. Maak een marinade van 2 el olijfolie, de halve knoflook en de rode peper (of een draai aan de chili peper molen) en laat de gamba’s hier 5 min in marineren.

-Kook de pasta al dente (met zout en olijfolie)

-Snij ondertussen de verse petereselie en de andere helft van de knoflook.

-Als de pasta nog 4 minuten moet koken, bak je de gamba’s in de marinade ongeveer 2 minuten per kant (de gamba’s moeten mooi roze zijn)

-Verwarm ook 0,30 dl olijfolie met de knoflook in de pan

-Als de spaghetti klaar, mag deze bij de knoflook olie. Daarna roer je de verse petereselie hier doorheen. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur verwarmen.

-De spaghetti mag op het bord, de gamba’s er bovenop met een schijfje citroen. Deze knijp je uit over de gamba’s… heerlijk!

Eet smakelijk

Advertenties

3 comments

  1. zoooooooooooooooooo lekker ! Staat bij ons op t vaste menu . Ook zeer makkelijk en mooi voor wanneer er gasten komen eten. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Liefs Anouk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s