Paella met kip en bonen

Een heerlijke paella met kip (zonder vis). Deze is zeker de moeite waard om een keer te maken. (60min + het wellen van de bonen)

Wat heb je nodig: (voor 2 personen)

Paella met kip en bonen

Paella met kip en bonen

  • 200 gram paellarijst (je kan ook parboiled rijst gebruiken)
  • 300 gram kippendijen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes knoflook (mogen redelijk groot zijn)
  • 65 ml droge witte wijn
  • 1/2 liter kippenbouillion
  • een paar draadjes safraan
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 80 gr snijbonen (ontdooid als ze uit de vriezer komen.  Zijn vers, dan even 5 min koken en met koud water afspoelen)
  • 50 gram witten bonen (let op dat je deze optijd laat weken, op de verpakking staat hoe)
  • 3 tomaten
  • hand vol verse petereselie
  • partjes citroen
  • versgemalen peper en zout

Let op: De witte bonen min 12 uur van tevoren in ruim koud water laten wellen

Zo maak je het:

-Was de rijst goed, laat deze uitlekken en zet hem weg.

-Snij de ui, knoflook en paprika fijn.

-Snij de kip ik kleine stukjes en bestrooi deze met peper en zout.

-Verhit de olijfolie in een grote, diepe wok of paellapan, en bak de stukjes kip rondom bruin aan. Leg de stukjes kip op een bord en zet deze weg.

-Doe de ui en knoflook in de pan en bak deze 1 minuut, daarna de paprika erbij en bak alles nog 3 a 4 minuten tot de paprika zacht begint te worden.

-Doe de rijst erbij en bak deze enkele minuten mee om  de korrels te roosteren. regelmatig omscheppen.

-Schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillion, safraan en paprikapoeder toe. Breng het aan de kook en doe de stukjes kip erbij.

-Op laag vuur 15 minuten sudderen. regelmatig even omscheppen.

-Ontvel de tomaten, snij de zaadjes er uit en hak de tomaten fijn.

-Snij ondertussen de snijbonen in ruitjes.

-Voeg de witte bonen, snijbonen en tomaten stukjes toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur. regelmatig omscheppen.

-Haal als de rijst en bonen net gaar zijn, de pan van het vuur en laat nog een paar minuten staan. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

-Strooi de petereselie over de paella en serveer er partjes citroen bij.

Smakelijk eten!

Variatietip: voeg wat rauwe chorizo toe (ontveld) deze mag bij stap 3 toevoegen en meebakken met de ui, knoflook en paprika.

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s