Bossche bollen

Heerlijke Bossche bollen! Ik zeg.. probeer het eens. Je bent in 45 minuten klaar. Zorg wel dat je een spuitzak in huis hebt. Ik heb deze bollen zonder spuitzak gemaakt, en zoals je ziet zijn het geen mooie soezen, maar wel lekker!

Wat heb je nodig: (4 middelgrote bollen)

Bossche bollen

Bossche bollen

Soezenbeslag:

  • 25 ml water
  • 25 ml melk
  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter
  • snufje zout
  • 1 ei

Vulling:

  • Slagroom
  • Suiker

Topping:

  • 100 gr pure chocolade

Zo maak je het:

-Verwarm de oven voor op 210 ºC.

-Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook.

-Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten.

-Haal de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door.

– Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

-Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote doppen en bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Even 10 minuten af laten koelen. Doe de oven tussentijds niet open, dan krimpen de soezen en worden niet meer mooi groot en luchtig.

-Klop de slagroom met suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje.

– Maak een gaatje aan de onderkant van de soezen en spuit de slagroom erin.

-Verwarm de chocola in een pannetje, maar let op dat deze niet aan de bodem koekt. Blijf dus goed roeren.

-Zet het vuur uit zodra het chocola gesmolten is.

-Doop de soezen in de chocola en laat ze uitharden op een koele plek

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s