Nasi

Een nasi waar je alle kanten mee op kan. Als bijgerecht voor een uitgebreide maaltijd of basis voor een 1 pansgerecht, je zou namelijk zelf nog vlees en extra verse groenten toe kunnen voegen.

Geen (te zoute) pakjes kruiden meer door je nasi! probeer dit eens:

Tip: gebruik parboiled rijst en je bent echt in 15 minuten klaar!

Nasi

Nasi

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 1 kleine winterwortel
  • 1/2 paksoi
  • 1  rode peper
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram rijst
  • ketjap
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl ketoembar
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl djinten
  • sambal
  • olie

Zo maak je het:

-Kook de rijst zoals dit vermeld staat op de verpakking.

-Snij de winterwortel in kleine blokjes, de paksoi in reepjes en de rode peper, ui en knoflook in fijn in stukjes.

-Doe wat olie in de pan en voeg de gemberpoeder, ketoembar, loas, djinten hier aan toe en roer even door totdat de geuren vrij komen.

-Fruit de ui, knoflook, rode peper en de wortel in de pan, totdat alles een mooi kleurtje heeft.

-Roer als laatste de paksoi door het mengsel heen en laat dit nog 1 minuut mee fruiten.

-Voeg wat ketjap en eventueel sambal naar smaak bij, en laat het mengsel hierin pruttelen.

-Voeg de witte rijst erbij, meng alles goed door elkaar en klaar is je nasi.

Lekker met sate of babi pangang, kroepoek, en komkommer in zoetzuur. Of een grote omelet bij een eenpansgerecht.

Smakelijk eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s