Risotto met kip en groenten

Deze risotto is zo lekker smaakvol, zeker de moeite waard om te maken. En zo veel tijd kost het niet. Nog niet overtuigd? Misschien wel als ik zeg dat ik deze risotto heb gemaakt toen ik alleen moest eten, een halve portie meer had gemaakt voor de dag erna als lunch, maar dat de risotto de volende dag  niet meer had gehaald? Zo lekker, ik kon het niet laten staan.

Het recept hieronder is voor 2 personen, maar ik zou wel een soepje vooraf nemen en/of een stokbroodje bij de risotto serveren, voor de afwisseling van de ‘bite’ is dat wel zo lekker.

Risotto met kip en groenten

Risotto met kip en groenten

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 1 kleine ui, versnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en in kleine blokjes gehakt
  • 1 wortel, in kleine blokjes gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 flink klontje boter
  • 200 gr risotto rijst
  • 1 grote kipfilet
  •  150 ml witte wijn
  • ongeveer 600 ml kippenbouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gr broccoli, in kleine roosjes
  • hand vol verse basilicum, fijngesneden
  • handje parmezaanse kaas

Zo maak je het:

– Snij de groenten in kleine blokjes en versnipper de knoflook. Doe 2 eetlepels olie en een flink klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, bleekselderij, wortel en knoflook ongeveer 5 minuten, tot de geuren zich vermengen.
-Voeg de rijst toe en roerbak dit zodat de rijst het vocht van de groenten een beetje opneemt.
-Voeg de wijn toe en laat dit al roerend opnemen door de rijst.
-Voeg nu 1 of 2 soeplepels kippenbouillon toe aan de pan zodat de rijst ruim onder staat. Roer regelmatig door de rijst en laat de rijst het vocht absorberen. Daarna voeg je  telkens 1 soeplepel hete kippenbouillon toe en laat deze verdampen  voordat je de volgende soeplepel kippenbouillon toevoegt. Het hele proces van het wijn toevoegen totdat de risotto gaar is, duurt ongeveer 30 minuten. Let op!
-voeg na 20 minuten de broccoli toe aan de risotto.
-Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes, en bak deze in een koekenpan lichtbruin gaar met wat zout en peper.
-Snij de basilicum fijn.
-Als de risotto bijna perfect is (beetgaar), voeg dan  de kipfiletblokjes, basilicum, en een handje parmezaanse kaas toe. Roer nog even door, breng op smaak met zout en peper, en klaar is je risotto!
Smakelijk eten!
Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s