Cuarenta Y Tres Tompouce

Oftewel: een ambachtelijke tompoes met likeur 43.

Je bent hier ongeveer een uur mee bezig.

Wat heb je nodig (voor 4 tompoezen)

Cuarenta Y Tres Tompouce

Cuarenta Y Tres Tompouce

tompoes:

  • 4 plakjes bladerdeeg

vulling:

  • 250 ml melk
  • 50 g suiker
  • 1  vanillestokje
  • 2  eidooiers
  • 2 el bloem
  • 175 ml room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 dopjes likeur 43

glazuur:

  • 75 g poedersuiker
  • 75 ml Likeur 43

-Ontdooi het bladerdeeg en leg 2 plakjes op elkaar. Rol de plakjes een beetje uit en prik ze in met een vork (over de gehele plak bladerdeeg). Snijd de randjes recht en snijd de plakjes doormidden.

-Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg circa 10 minuten rusten.

-Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen. Je kunt nu heel makkelijk de plakken horizontaal in tweeen delen, je hebt nu 8 stukken.

– Breng 200  ml melk met de suiker aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de eidooiers.

-Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door.

-Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plastic folie afkoelen.

-Klop de slagroom stijf en week de gelatine in koud water.

-Roer de banketbakkersroom los in een kom. Smelt de gelatine in een pannetje en roer de gelatine door de banketbakkersroom.

-Roer zacht de room en de likeur 43 door de banketbakkersroom en laat dit opstijven in de koelkast.

-Roer de likeur door de poedersuiker en bestrijk hiermee de bovenkant van 4 plakjes bladerdeeg.

– Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit banen op de 4 overgebleven plakjes bladerdeeg, Leg je kapjes erop en spuit eventueel een baan slagroom op de toempoezen.

Smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s