Gezonde snack geroosterde kikkererwten

Lekker, gezond en verantwoord! Je kunt deze snack zelfs een paar dagen bewaren, wel even luchtdicht verpakken.

Lekker voor bij de borrel!

Bereidingstijd: 50 minuten.

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Wat heb je nodig:

  • blik kikkererwten
  • zeezout
  • olijfolie
  • kruiden naar keuze: paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder (of verst), rozemarijn, munt, kerrie, garam masala, koriander, enz.
  • evt citroensap, ketjap, limoensap, honing, enz.

Zo maak je het:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Laat de kikkererwten goed uitlekken, en verwijder de velletjes die er vaak een paar tussen zitten. Zorg ervoor dat de kikkererwten helemaal droog zijn: gebruik hiervoor eventueel een handoek om de kikkererwten droog te deppen.

-Voeg het zeezout en (meerdere) kruiden (of een ander dergelijk ingredient) naar keus toe aan de kikkererwten en roer goed door.

-Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg de kikkererwten hier verspreid op. Besprenkel de kikkererwten met olijfolie.

-Zet de kikkererwten 30 a 40 minuten in de oven. Schep de kikkererwten om de 10 minuten om, en schep ze de laatste 10 minuten om de 5 minuten om.

-De kikkererwten zijn warm en koud te eten, lekker voor bij de borrel!

Snackze!

Advertenties

One comment

  1. Whoooow, die gaan we zeker een keer proberen! Ben sowieso al gek op kikkererwten. Op deze manier lijkt me erg lekker! En qua kruiden zelf in te vullen, top!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s