Hasselback potatoes

Een heerlijk BBQ recept, hasselback potatoes. Oorspronkelijk komt de hasselback potatoe uit Zweden, zo noemen ze de techniek om aardappeltjes in de oven te bakken, maar dit is natuurlijk ook heel lekker voor op de BBQ. Een keer wat anders!

Zelf heb ik een variant gemaakt met knoflook. yogonaise en tuinkers. Maar je kunt heel veel kanten op met deze hasselback potatoes, je kunt ingredienten toevoegen zoals: (verse) kruiden, broodkruim, kaas, spek (vleeswaren), zure room, pepers, lente ui, enz. Naar smaak te maken, de ingredienten zijn toe te voegen voor of na het bakken,  de aardappeltjes kunnen met of zonder schil. Genoeg variatie mogelijk dus.

Hasselback potatoes

Hasselback potatoes

Bereidingstijd: 10 min + 40-60 min op de bbq (of evetueel in de oven op 225 graden)

Personen: 4

Wat heb je nodig:

  • 4 grote aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • vloeibare boter
  • handje vol tuinkers
  • Yogonaise
  • Zeezout

Zo maak je het:

-Boen de aardappelen goed schoon. Laat ze eventueel weken in water of breng de aardappelen in ruim water aan de kook en spoel ze meteen met koud water af. Niet schillen dus.

-Leg de aardappelen op een snijplank tussen de stelen van 2 pollepels, of leg de aardappel op een grote lepel. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, ongeveer 3-6 mm van elkaar af, maar snij de aardappelen niet helemaal door (de lepel houdt je mes tegen). Leg ze daarna weer in koud water (als je de aardappelen lang voor het bakken klaar maakt. giet je een scheutje azijn bij het water)

-Snij de knoflook in dunne schijfjes.

-Maak een sausje van yogonaise en tuinkers, maar laat een beetje tuinkers over voor de garnering.

-De aardappelen droog deppen, en stop om en om een schijfje knoflook in de inkepingen. Smeer de aardappelen in met vloeibare boter, wat zeezout eroverheen en ze zijn klaar om op de BBQ te gaan. Hier moeten ze 40-60 minuten op bakken. (Hangt van de grote van de aardappel af) IMG_1224

-Als de aardappel gaar is, schep je er wat tuinkers-yogonaise op en strooi er no wat tuinkers overheen. Klaar zijn je hasselback potatoes.

Smakelijk eten!

 

Advertenties

3 comments

    1. Petra Daemen, wat leuk dat je op mijn blog hebt gekeken. En nog leuker, dat je een bericht achterlaat. Heb op je site gekeken, leuk, ziet er mooi uit! en ik zag ook wat lekkernijen staan die ik wel uit wil proberen :-). Laat je weten wat je van de hasselback potatoes vindt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s