Foodblogswap Aardbeien pannacotta met wodka

Deze maand heb ik voor het eerst meegedaan met de foodblogswap;  je schrijft je in voor de foodblogswap en de ‘opdracht’  is om iets te koken of bakken van de blog van een ander. Super leuk, en ook wel spannend omdat een andere foodblogger ook iets van mij gaat maken.

Ik mocht deze maand iets maken van http://www.iamcookingwithlove.nl/

Ik besloot iets te gaan maken waar ik zelf niet zo goed in ben: een dessert.

Het was moelijk voor mij om de harissa over te slaan, want nee, harissa is natuulijk geen dessert. Dan zie ik aardbeien pannacotta staan, mijn vriend houdt van aardbeien en van slagroom, ik van wodka ;-). En dan heb ik ook nog het geluk dat ik dicht bij ‘JAN’ woon, heerlijke verse Hollandse aardbeien uit de automaat. Bij deze dus de aardbeien pannacotta met wodka;

aardbeienpannacotta met wodka

aardbeienpannacotta met wodka

Voor de Jelly:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 350 gram gepureerde aardbeien
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 50 ml wodka
  • 2 eetlepels ragfijn gesneden muntblaadjes

Voor de pannacotta:

  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Extra: cake of broodvorm of 4 1-persoons vormpjes

Week voor de jelly de gelatine in koud water.Verwarm een beetje gepureerde aardbeien met de basterdsuiker in een pannetje.Haal van het vuur en voeg de rest van de aardbeienpuree, de wodka, de muntblaadjes en de uitgeknepen gelatine toe. Giet in de vorm of vormpjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Week de gelatine voor de pannacotta in koud water. Breng melk, room en suiker op middelhoog vuur tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Roer de uitgeknepen gelatine er door en laat afkoelen (eventueel in een bak koud water), maar nog niet dik worden.

Giet voorzichtig op de jellylaag en de vorm. Laat minimaal 2 uur opstijven. Stort op een schaal. Garneer desgewenst met aardbeien, muntblaadjes en poedersuiker.

Smakelijk eten!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s