Snel, simpel, lekker:
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2
Dit heb je nodig:
- 250 gr rundergehakt
- 1 ei
- 1 rode ui
- 25 gr paneermeel
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl komijnzaad
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl oregano
- 1/2 teen knoflook
- 4-6 ringetjes jalapeno pepers (voor de liefhebber)
- 1 avocado
- 1 tomaat
- zout en peper
- citroensap
- wat koriander (liefst vers)
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 grote blaadjes sla
- 2 plakjes cheddarkaas
- zure room
Zo maak je het:
-verwarm de oven voor op 180 graden.
-pel de rode ui snij deze door midden (leg 1 helft aan de kant voor de guacamole!) en mix 1 helft in de keukenmachine tot deze fijn is.
-voeg de eidooier van het ei toe in de keukenmachine
-voeg de cayennepeper, komijnzaad, paprikapoeder, oregano en knoflook toe en mix het geheel.
-voeg de gemixte ingrediënten toe aan het gehakt in een kom en kneed het met de handen goed door elkaar en voeg zout en peper toe.
-draai van het gehakt twee evengrote gehaktballen en druk ze dan plat.
-bedek de hamburgers met krimpfolie en leg ze in de koelkast, zodat je verder kunt gaan met de rest bereiden.
-snij de avocado door, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees uit de schil en prak dit met een vork fijn.
-snij de halve ui fijn.
-haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze ook heel fijn.
-meng de ui en de tomaat door de geprakte avocado en doe er wat koriander, citroensap, zout en peper doorheen. (eventueel een beetje zure room er doorheen)
-plaats de hamburgerbroodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven.
-verhit een pan met olijfolie
-bak de hamburgers in 10-12 minuten gaar en leg de laatste 2 minuten op iedere burger een plakje cheddarkaas (het liefst een deksel op de pan zodat de cheddar mooi op de hamburger smelt)
-Snij de hamburgerbroodjes verticaal door midden en beleg de onderkant met sla.
-Leg de hamburger op de sla en doe op iedere hamburger een schep guacamole en een schep zure room met daarop de jalapeno pepers.
-Leg de bovenkant van je broodje daar weer bovenop en klaar is je Mexicaanse hamburger.
Tip: Waarschijnlijk heb je guacamole en zure room over, deze kun je bij de hamburger serveren met nacho’s en een salade.
Smakelijk eten!