Indiase boterkip (murgh makhani)

Een heerlijk gerecht: Indiase boterkip. Boordevol calorieën (lees: boter) maar overheerlijk.

Serveer deze boterkip met basmati-rijst, naanbrood en/of een heerlijke Indiase salade. indiase boterkip

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 min + 45 min wachttijd.

Dit heb je nodig:

  • 250/300 gr kippendijfilet
  • 1/2 rode peper (eventueel zonder zaad)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr yoghurt
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 100 gr boter
  • 11/2 ui
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kruidnage
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl zout
  • 1/2 cm gember
  • 3 el room
  • verse koriander
  • eventueel (traditioneel) 1/4 tl gedroogde fenegriekblaadjes

Zo maak je het:

-Snij de kip in blokjes, de tomaat in blokjes (zaadlijst verwijderen) en snij de rode peper fijn.

-Meng de kip, rode peper, tomaat, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, garam masala, zout, gember, knoflook en yoghurt in een grote kom en laat 45 minuten in de koelkast staan.

-Smelt de boter in een grote pan (op middelhoog vuur) en bak daarin de paprika en ui 5 minuten. Blijf goed roeren.

-Voeg de kip met marinade toe aan de pan en laat dit al roerend 8-10 minuten koken tot de kip stevig is en wit van binnen.

-Zet het vuur matig hoog en roer de room en wat verse koriander door de kip.

-Serveer met wat verse takjes koriander.

Smakelijk eten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s