Cheesy ‘pull’ bread

Cheesy bread, al zo vaak had ik mooie foto’s voorbij zien komen, geliked, maar verder niets mee gedaan. Totdat mijn zus (zonder foodblog) me een foto liet zien van een cheese bread vanaf Facebook. Het zag er zo heerlijk uit, dat ik besloot om zelf ook een cheesy bread te maken.

Voor cheesy bread heb je 3 ‘vaste’ ingredienten nodig: brood, kaas en boter. Verder kun je naar smaak (of wat je in huis hebt) het brood vullen: Ui, pepers, knoflook, bieslook, koriander, tomaat, olijven, basilicum, pesto, pizza, enz. In ieder geval iets wat je zelf lekker vindt.

Ceesy 'pull' bread

Ceesy ‘pull’ bread

Wat heb je nodig:

  • 1 groot brood of boule-stijl Italiaans brood (zuurdesem of Frans kan ook)
  • 100 ml vloeibare boter of gesmolten boter

Als vulling (hier kun je naar smaak andere ingredienten toevoegen, wel een kaassoort gebruiken)

  • 1 stengel lente ui  fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 100 gr gruyere geraspt
  • 4 plakjes cheddar in kleine stukjes gesneden
  • Handje vol tuinkers

Zo maak je het:

-Verwarm de oven voor op 180 graden.En smeer een groot vel (zo groot dat het brood er in past) aliminiumfolie in met boter.

-Snij een arceringpatroon in de bovenkant van het brood en leg het brood op de aliminiumfolie.

-Meng de boter met de knoflook en lenteuitjes en verdeel dit mengsel tussen de ‘naden’ van het brood.

-Wikkel het brood in de folie, en bak het brood gedurende 10 minuten in de oven.

-Haal het brood uit de oven, en verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden.

-Open de folie en strooi de gruyere en de cheddar gelijkmatig in het brood, en strooi een beetje op het brood.

-Laat de folie open en leg het brood weer in de oven. Bak totdat de kaas volledig is gesmolten, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Laat 3 minuten staan voor het serveren, bestrooi het brood met tuinkers.

Smakelijk eten!

6 comments

    1. 😃 ja hè! Ik maak m ook erg vaak omdat ie er zo smakelijk uit ziet en t wordt nooit saai omdat je m simpel aan kan passen qua ingrediënten.

      Jou site/blog ziet er ook goed uit, moet wel nog de tijd nemen om alles beter te bekijken. Heb je twitter?

      1. Hoi. Ik heb geen twitter maar zit wel met het eten op Facebook. http://www.facebook.com/etenmetnorthje
        Op die manier zien mijn vrienden en kennissen wat er als laatste recept of informatie langs komt en kunnen dan eenvoudig doorklikken naar de recepten op mijn website.
        Mar ik moet zeggen dat ik deze blogvorm ook wel mooi vind 🙂

Plaats een reactie