Andijviestamppot met speklapjes

Andijviestamppot maar dan anders

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

andijviestamp met speklapjes

andijviestamp met speklapjes

Dit heb je nodig:

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 50 ml melk
  • 250 gr andijvie
  • 1 kleine rode ui
  • klein teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 4-6 speklapjes
  • Versgemalen peper en zout
  • eventueel wat verse peterselie

Zo maak je het:

-Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

-Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog

-Kruid de speklapjes met 1-2 tl kurkuma en wat versgemalen peper en zout

-Bak de speklapjes in 8-9 minuten voor een lekker knapperige speklapjes

-Pel en snipper de ui en knoflook fijn

-Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in dunne schijfjes

-Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.

-Snij de andijvie in stukjes en voeg deze toe aan de ui, knoflook en rode peper, bak in 3 tot 5 minuten gaar.

-Verwarm de melk en pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor

-Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.

-Serveer de andijviestamp met de speklapjes, en strooi er eventueel wat peterselie overheen

Smakelijk eten!

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s