Andijviestamppot maar dan anders
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Dit heb je nodig:
- 500 gram kruimige aardappels
- 50 ml melk
- 250 gr andijvie
- 1 kleine rode ui
- klein teentje knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijnpoeder
- 4-6 speklapjes
- Versgemalen peper en zout
- eventueel wat verse peterselie
Zo maak je het:
-Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
-Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog
-Kruid de speklapjes met 1-2 tl kurkuma en wat versgemalen peper en zout
-Bak de speklapjes in 8-9 minuten voor een lekker knapperige speklapjes
-Pel en snipper de ui en knoflook fijn
-Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in dunne schijfjes
-Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.
-Snij de andijvie in stukjes en voeg deze toe aan de ui, knoflook en rode peper, bak in 3 tot 5 minuten gaar.
-Verwarm de melk en pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor
-Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
-Serveer de andijviestamp met de speklapjes, en strooi er eventueel wat peterselie overheen
Smakelijk eten!
1 comments