Een echt snel, simpel en heerlijk recept.
Als luxe lunch of een simpele maaltijd.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 min
Dit heb je nodig:
- 4 eieren
- 150 gr spinazie
- 6-8 plakjes ontbijtspek
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 60 ml creme fraiche
- 1/2 rode peper (eventueel)
- olijfolie
Zo maak je het:
-Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan, neem het spek uit de pan en laat even afkoelen.
-Snij het sjalotje en eventueel de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
-Klop de eieren los samen met het fijngesneden sjalotje/rode pepertje, en pers de knoflook boven dit mengsel uit.
-Verkruimel het gebakken spek, was de spinazie en meng deze ingredienten samen met de creme fraiche door de losgeklopte eieren.
-Verhit wat olie in een koekenpan en schenk het eiermengsel er in.
-Bak dit met deksel op de pan ongeveer 3-5 minuten.
-Omelet op het deksel laten glijden en met de onderkant boven terug laten glijden in de pan. Nu weer 3-5 minuten lichtbruin bakken en klaar is je omelet
Smakelijk eten!
1 comments