Stifado

Stifado is een Griekse stoofschotel. Mijn stifado bevat (lekker veel, op z`n Grieks dus) rundvlees. Lekker met Griekse rode rijst en Griekse boontjes.

Tip: Als je dit op een doordeweekse dag wil eten, kun je dit gerecht een avond van tevoren maken. Een stoofschotel is dan vaak nog lekkerder!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 2,5 uur + min 6 uur marineren. IMG_1143

Dit heb je nodig:

  • 350 gram runderlapjes
  • 30 ml rode wijn
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 el honing
  • 50 gr Feta
  • Handvol verse platte petereselie
  • Braadpan

Voorbereiding:

-Snij het vlees in stukken van 6 cm.

-Meng de rode wijn, rode wijnazijn, knoflook, laurierblaadje, kruidnagels, tijm en het kaneelstokje en leg het vlees in deze marinade tenminste 6 uur in de koelkast.

-Ontvel 2 tomaten en snij deze in stukken.

Zo maak je het:

-Verhit de olijfolie in de braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin.

-Snij ondertussen de ui fijn.

-Haal het vlees uit de pan.

-Fruit de ui in de braadpan.

-Haal de kruidnagels uit de marinade.

-Doe de tomaten, tomatenpuree en de marinade in de pan en roer goed door.

-Snij de sjalotjes in 2 stukken en doe deze in de pan.

-Doe het vlees terug in de pan, strooi de oregano eroverheen en vul de pan aan met water totdat het vlees net niet onder staat.

-Breng aan de kook en laat 1,5 uur zachtjes sudderen.

-Doe de honing erbij, roer goed door, en laat nog eens 0,5 uur sudderen.

-Strooi als laatste de feta (verkruimeld) en daarna petereselie over het vlees.

Smakelijk eten!

 

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s